2 Mayıs 2010 Pazar

Tasarım Kitaplıklar / Raflar

Son 3 gündür ev döşeme üzerine fazlaca kafa yoruyorum. Zincir mobilya mağazalarının tasarımları sınırlı ve belirli kalıplarda. Salon döşerken ya yemek odasının parçaları kullanılacak ya da tv ünitesi alınacak. Başka her hangi bir alternatif yok. Oysa dev anası gibi koskoca bir tv ünitesi, yaşam alanını daraltırken yemek odasının gümüşlük gibi, konsol gibi parçaları da tamamen gereksizler. Bol kitaplı bir evimiz olacağı için, hem salonumuzu ferah gösterecek, hem de kitapları rahatça depolayabileceğimiz çözümlere ihtiyacımız vardı. Sağolsun google, bu konuda hiçbir yardımı esirgemedi bizden. Dünden beri beğendiğim kitaplıkları ve rafları sizlerle paylaşabilmek için, dekorasyon üzerine bir blog açmaya karar verdim ben de.
İşte pek beğendiğim radyo şeklindeki raf:
Ying yang felsefesiyle salonunuza ayrı bir hava katacak harika bir kitaplık:
Duvardan duvara yemek masasının arkasını kaplayacak çapraşık raflı bir kitaplık:
Koşan adamlar... Ayrı ayrı parçalardan oluşuyor. Ev değiştirdiğinizde ve yeni evinizin odaları daha küçükse her bir adamı başka odaya koyabilirsiniz.
Tetris kitaplık, her raf birbirinden ayrı, istediğiniz parçaları istedğiniz şekillerde yerleştirebilirsiniz. Bu sayede Kendinizi kısıtlanmamış hissedersiniz, dar alanlarda parçalar, geniş alanlarda birleştirirsiniz.
Ağaç şekli verilmiş bu tatlı kitaplık, bahçe katına açılan salonlara çok yakışır muhtemelen.
Boydan boya raflı tv ünitesi, hem de bembeyaz:

5 yorum:

  1. bu yin yang kitaplığı hangi marka acaba

    YanıtlaSil
  2. Bu kitaplıkları netten buldum. Yani markalarını bilmiyorum. bir mobilyacıya yaptıracaktık. Sonra vazgeçtik, kiralık evin duvarlarını, monte esnasında delik deşik etmeyelim diye. Mobilyacılara sorarsanız yardımcı olacaklardır.

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu ilk defa ziyaret ettim.Detaylı bilgiler ve secimleriniz cok guzel.Sık sık ziyaret edecegim.Sevgiler.Aida

    YanıtlaSil
  4. Fena değiller fakat kullanım amacından çok dekoratif amaçlı tasarımlar olmuş_

    YanıtlaSil
  5. İyi günler ,

    Ying yang kitaplık modelini nerden bulurum bilgi verir misiniz?

    Saygılarımla

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails